Jón Jacobsen úr Veiðifelagnum Byrsumúla

Triði filmur í røðini um føroyska ítróttarskjóting, er ein samrøða við Jón Jacobsen úr Veiðifelagnum Byrsumúla úr Tórshavn.

Jón hevur altíð havt áhuga fyri skjóting, men byrjaði ikki at luttaka í ítróttarskjótingini fyrr enn í 2015. Beinanvegin vísti hann góð evnir, og longu árið eftir í 2016, megnaði hann at vinna fyrstu kappingina, tá hann vann í trap í Simme Cup. Kappingin er ein heiðurskapping uppkalla eftir Simma Jacobsen, fyri hansara íkast fyri ítróttarskjótingini í Føroyum.

Sama ár megnaði Jón á síni fyrstu uttanlands kapping, at skjóta eitt 25 tal í OL trap í Vamdrup Grand Prix. Hetta er einasta 25 tal, ið nakar føroyskur skjútti nakrantíð hevur skotið í eini OL trap kapping.

Í 2017 megnaði Jón at skjóta seg á oyggjaleikalandsliðið sum luttók í Gotlandi, og tá hesin filmurin varð tikin upp, hevur Jón júst vunnið FM heiti í trap fyri 2020.